Skip to main content

Ronald Kuijs

maakte de switch van meewerkend voorman naar coach van leerlingen. De OOC Loopbaancoach begeleidde hem daarbij.

Wat doe je precies?

“Ik werk al meer dan dertig jaar bij een bedrijf dat trucks verbouwt. Denk bijvoorbeeld aan het verlengen of verkorten van de cabine van een truck. Ik ben van monteur opgeklommen tot meewerkend voorman.”

Twee jaar geleden ben je van functie veranderd. Waarom?

“Ik liep tegen de zestig en merkte dat het werk steeds zwaarder werd. Je zit veel op je knieën en moet overal tussendoor kruipen. Als ik met pensioen ga, wil ik niet met een rollator de deur uit moeten. De loopbaancoach van OOC en ik zijn daarom toen gezamenlijk tot een plan van aanpak gekomen.”

Wat houdt je huidige werk in?

“Ik begeleid nu leerling monteurs. Ik kan zo mijn kennis van al die jaren aan hen overdragen. En ik voed ze ook een beetje op in het dna van ons bedrijf. Dat ze netjes met de voertuigen omgaan en op een veilige manier werken.”

Ik kan nu op een goede manier mijn pensioen halen

Wat heeft de OOC Loopbaancoach voor jou betekend?

“Ik had geen ervaring met het coachen van leerlingen. Daarbij heeft de loopbaancoach mij ook op weg geholpen. Ik heb daar veel aan gehad. Vroeger kon ik nogal eens direct reageren. De coach heeft mij geleerd hoe ik anders kan communiceren, waardoor ik nu veel rustiger overkom. Ik denk nu eerst na voordat ik iets zeg!”

Ben je blij met je nieuwe rol?

“Ja, heel erg! Het geeft mij veel voldoening dat ik mijn knowhow kan doorgeven aan de jongere generatie. En het werk is nu minder zwaar, waardoor ik op een goede manier mijn pensioen kan halen. Ik kan iedereen aanraden om eens een gesprek te hebben met een OOC Loopbaancoach!”

Bekijk de video van Ronald

© 2021 - OOC