Skip to main content

Bianca Stoop

miste de expertise om op een goede manier ontwikkelgesprekken met haar medewerkers te voeren. De OOC HR-adviseur hielp haar op weg.

Wat doe je precies?

“Ik werk nu bijna 22 jaar bij Reco autoschade. Toen ik op de financiële administratie begon, waren we een bedrijf van 25 mensen. Inmiddels zijn we gegroeid naar 18 vestigingen en 320 medewerkers. In de loop van de jaren heb ik steeds meer personeelstaken erbij gekregen, waardoor ik eigenlijk alles doe wat een HR-functionaris ook doet.”

Waar liep je tegenaan?

“De wereld van de autoschade verandert snel. In auto’s komt steeds meer techniek te zitten. Het is belangrijk dat de kennis van onze medewerkers up-to-date is. Maar hoe motiveer je medewerkers om een cursus te gaan doen?”

De OOC HR-adviseur heeft mij én ons bedrijf ontzettend geholpen

Wat heeft de OOC HR-adviseur voor jou betekend?

“Ik heb regelmatig contact met een OOC HR-adviseur over de verschillende vergoedingen van OOC. Ze vertelde me dat je ook kosteloos door een OOC Loopbaancoach kan worden begeleid. Uit de gesprekken kwam naar voren dat ik verander gesprekken lastig vond. Samen met haar heb ik er toen voor gekozen om een opleiding Verandermanagement te gaan doen. Daar kon ik ook nog eens een vergoeding van OOC voor krijgen.”

Wat heeft het jou en je bedrijf opgeleverd?

“Ik heb geleerd hoe je angst bij medewerkers voor het volgen van scholing overwint en op welke verschillende manieren je mensen kunt overtuigen. Na mijn opleiding zijn we binnen ons bedrijf aan de slag gegaan met persoonlijk ontwikkelingsplan gesprekken, om zo structureel aandacht te besteden aan de ontwikkeling van onze medewerkers. De OOC HR adviseur heeft mij én ons bedrijf ontzettend geholpen. Tegen andere bedrijven zou ik willen zeggen: ga eens praten met een OOC HR-adviseur. Het kan je ontzettend veel opleveren.”

Bekijk de video van Bianca

© 2021 - OOC